Home » Kapsel » De 7 beste kapsels voor mannen met inhammen

De 7 beste kapsels voor mannen met inhammen

Inhammen, dunner wordend haar, een terugtrekkende haarlijn. Veel mannen krijgen er op een gegeven moment mee te maken.

Het is geen pretje, maar een terugtrekkende haarlijn hoeft niet het einde van een goed kapsel te betekenen. Er zijn heel wat herenkapsels die je kunnen helpen om die inhammen te verbergen. Sterker nog, sommige kapsels staan zelfs beter bij mannen met inhammen.

We houden je niet langer op. Hieronder vind je de állerbeste kapsels voor mannen met inhammen.

1. Buzz cut

We trappen af met de buzz cut, oftewel gemillimeterd haar. Met dit kapsel blijft er niet veel haar over om je inhammen te verbergen, maar dat is eigenlijk helemaal niet erg. Het goede aan een buzz cut is dat het de aandacht wegneemt van je inhammen en meer de nadruk legt op je gezicht. Een van de grote voordelen van de buzz cut is dat het erg makkelijk te onderhouden is. Je kan het zelf thuis knippen waardoor je flink wat geld bespaart aan kappersbezoekjes.

Buzz cut kapsel met inhammen

2. Crew cut

Een militaire crewcut is een van de meest ideale kapsels voor mannen die kaal worden of een inhammen hebben. Het maakt het een stuk minder opvallend, zonder dat het eruit ziet alsof je iets verbergt. Met kort haar bovenop en kortgeschoren zijkanten valt het verschil tussen je slapen en de zijkanten van je hoofd minder op. Zo lijkt het alsof je haarlijn gelijkmatiger is.

Crew cut kapsel met terugtrekkende haarlijn

3. Zijscheiding

Wanneer je je haar naar de zijkant kamt, valt er minder aandacht op je terugtrekkende haarlijn. Eentje wordt zelfs compleet verborgen door je haar. Maar aan de andere kant, waar je zijscheiding begint, kun je nog steeds die andere inham zien. Maak je daar niet te druk om, want aan de kant van de scheiding hoort sowieso iets meer hoofdhuid zichtbaar te zijn.

Zijscheiding mannenkapsel

4. Fringe

Ben jij een man die zijn haar liever naar voren draagt? Dan is dit meer jouw type kapsel. Bij een fringe kapsel valt je haar over jouw voorhoofd – of het plat ligt of volume heeft is een persoonlijke keuze. Ideaal voor mannen met inhammen, omdat het die netjes bedekt met een laagje haar over de voorhoofd. Er zijn verschillende soorten fringe kapsels die je kunt proberen, zoals een rechte, schuine of warrige.

Bedekte inhammen met het fringe kapsel

5. Pompadour

De pompadour is een legendarisch kapsel, ook wel bekend als hét kapsel van Elvis. Je laat het haar bovenop lekker lang groeien en kamt het dan naar achteren, waarbij het haar langer en boller aan de voorkant is van de haarlijn. Hierdoor krijgt je kapsel aan de voorkant veel volume en hoogte, waardoor de aandacht vooral naar je mooie kapsel gaat en het minder opvalt dat je inhammen hebt.

Pompadour haarstijl

6. Messy

Een messy, rommelig of out-of-bed-look kapsel. Hoe je het ook wil noemen, het is gunstig voor mannen met inhammen omdat het helpt om de aandacht af te leiden van de kale plekken en meer de nadruk legt op het volume en textuur van het haar. Wanneer je je haar losjes draagt en texturiserende producten gebruikt, lijkt het haar voller en dikker. Hierdoor vallen de inhammen minder op.

Warrig mannenkapsel voor mannen met inhammen

7. Slicked back undercut

Je zou het misschien niet verwachten, maar ook een glad naar achter gekamd kapsel met korte zijkanten is een goede optie. Een kapsel met een undercut is zo’n stijl waarbij de zijkanten superkort worden geschoren. Vaak zonder een overloop. Door de korte zijkanten die zo goed als naadloos overgaan in de inhammen, vallen die minder op.

Slicked back undercut kapsel voor mannen met inhammen

Tips om een kapsel met inhammen te verbeteren

Gebruik het juiste haarproduct

Wanneer je vette haarproducten gebruikt, dan plakken je haren aan elkaar en lijk je minder haar op je hoofd te hebben. Dit gebeurt vaak bij verschillende soorten pomades en haargels. Als je al dun haar hebt en geen top haarlijn, dan kun je het beste een matte wax of poeder gebruiken. Daarmee lijkt je haar iets droger en natuurlijker, waardoor het er zo dik mogelijk uitziet en je toch wat structuur en hold hebt.

Pluk haartjes rondom je haarlijn

Pluk de dunne haartjes rond je haarlijn weg met een pincet. Zo ziet je haarlijn er strakker uit. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn en niet te veel haar te plukken, want anders kan het er onnatuurlijk uitzien. Probeer het eerst op een klein gebied uit en kijk of je tevreden bent met het resultaat voordat je verder gaat.

Stem de haarkleur af op je huid

Als je een haarkleur uitkiest die goed bij je huidtint past, dan wordt het contrast tussen je huid en haar minder en vallen kale plekken minder op. Je kunt bijvoorbeeld een haarkleur kiezen met dezelfde ondertoon als je huid of high- of lowlights nemen om meer diepte te creëren en de aandacht van je inhammen nog meer af te leiden.

Andere alternatieven

Producten die haargroei stimuleren

Als een ander kapsel niet werkt voor jou, kun je kijken of bepaalde producten voor jou werken. Er bestaat bijvoorbeeld een product genaamd “Minoxidil”, dat wordt gebruikt om verloren haar opnieuw te laten groeien. Hoewel Minoxidil grijs gebied is in Nederland, zijn er in de loop der jaren lotions ontwikkeld als alternatief voor Minoxidil. Deze lotions zijn makkelijk te verkrijgen. Als dit interessant klinkt, raden wij je aan om je goed te verdiepen in het product. Producten die haargroei stimuleren zijn vaak een geneesmiddel en kunnen bijwerkingen hebben. Denk er dus goed over na.

Haartransplantatie

Verlang je tóch naar dat volle kapsel met een rechte haarlijn zoals vroeger? Dan bestaat er nog altijd de dure, ingrijpend oplossing: haartransplantatie. Hoewel je daarmee een zeer rechte haarlijn en meer haar op je hoofd krijgt, ziet het er vaak onnatuurlijk uit. Maar goed, smaken verschillen.

Omarm het

Zijn jouw inhammen zo diep dat het op natuurlijk wijze niet meer te redden is? Dan kun je misschien beter kaal gaan. Het is een gevoelig onderwerp waar veel mannen liever niet over nadenken, maar het hebben van een kaal hoofd betekent niet per se dat je lelijker wordt. Misschien staat het je wel super goed, wie weet!

Veelgestelde vragen

Kan je inhammen krijgen door stress?

Stress kan een van de vele factoren zijn die bijdragen aan het ontwikkelen van inhammen. Wanneer je gestrest bent, kunnen je lichaam en geest reageren door hormonen te produceren die de haargroei in bepaalde gebieden van je hoofd kunnen remmen, zoals bij de haarlijn. Dit kan leiden tot dunner wordend haar en uiteindelijk inhammen.

Op welke leeftijd krijg je inhammen?

Over het algemeen beginnen mannen vanaf hun late tienerjaren of begin twintig last te krijgen van inhammen. Dit komt door een combinatie van genetische factoren en hormonale veranderingen. Sommige mannen ontwikkelen sneller inhammen dan anderen en het kan ook afhangen van de levensstijl, zoals roken of een ongezonde voeding.

Relevante artikelen

Kapsel

7 stijlvolle kapsels voor mannen met dun haar

Lees artikel

Kapsel

Zelf je haar millimeteren in 5 stappen

Lees artikel

Kapsel

Zó creëer je de perfecte zijscheiding voor mannen

Lees artikel