Home » Kapsel » Zo houd jij jouw haar naar voren

Zo houd jij jouw haar naar voren

haar naar voren man

Je haar naar voren dragen als man is meestal een veilige keuze voor een herenkapsel, en toch kan het er behoorlijk goed uitzien.

Het is in het bijzonder perfect voor mannen met een lang gezicht, en is daarmee een van de weinige manieren om de vorm van je gezicht doen lijken te veranderen.

Een kapsel met het haar naar voren lijkt moeiteloos, maar niets is minder waar bij de meeste mannen. Om het haar de hele dag netjes op zijn plaats te houden, moet je wel het nodige werk doen.

In dit artikel lees je hoe het komt dat het haar niet goed blijft zitten en wat je eraan kunt doen.

Waarom jouw kapsel niet goed blijft zitten

Je hebt ’s morgens je kostbare tijd besteed om je haar in model te brengen. Voor je de deur uitgaat kijk je nog even in de spiegel en denkt: het haar zit perfect naar voren gestyled. En dan kom je midden op de dag een spiegel tegen en ziet dat het haar helemaal niet meer zo perfect zit zoals vanochtend.

Voordat je allerlei haarproducten in huis haalt om het probleem te tackelen, is het belangrijk om te weten hoe het probleem ontstaat. Wij vertellen je hieronder wat de redenen zijn waarom het haar niet op zijn plaats blijft.

Verkeerde haarproducten

Het gebruik van de verkeerde haarproducten kan de reden zijn dat jouw haar niet de hele dag goed blijft zitten. Haarproducten worden veelal gebaseerd op het type haar.

Het kan daarom zijn dat die ene beste wax, die een vriend met een andere haarstructuur je verteld te gebruiken, niet voor jou werkt en er juist voor zorgt dat het haar sneller uit model valt.

Iedereen heeft ander haar en dient dus ook zijn eigen weg te zoeken naar geschikte haarproducten: van verzorgingsproducten zoals een shampoo en conditioner tot styling producten zoals wax en pommade.

Groeirichting

De groeirichting van het haar kan een belangrijke factor zijn waarom het haar niet goed naar voren blijft zitten. Het haar kan op verschillende plaatsen van je hoofdhuid in verschillende richtingen groeien, waardoor je kapsel moeilijker naar voren te stylen is.

Hier kun je helaas alleen niet direct veel aan doen, omdat de groeirichting van het haar genetisch is bepaald. Leer daarom omgaan met de groeirichting van je haar. Zorg voor de juiste producten en geef meer aandacht aan plekken die moeilijk te temmen zijn.

Luchtvochtigheid

Een hoge luchtvochtigheid kan ervoor zorgen dat het haar samentrekt waardoor het zijn vorm verliest. Om je haar op vochtige dagen beter op zijn plaats te houden, kun je stylingproducten gebruiken die speciaal zijn gemaakt om de vochtigheid onder controle te houden.

Vette hoofdhuid

Een vette hoofdhuid wordt veroorzaakt door overmatige talgproductie. Talg is een olieachtige goedje dat op je huid zit. Voor een gezonde hoofdhuid is een beetje olie helemaal niet erg. Té veel olie kan het echter moeilijk maken voor stylingproducten om het haar vast te houden, waardoor het lastiger wordt om het haar naar voren te houden.

Wanneer je last hebt van vettig haar, dan moet je jouw haar wassen met een zachte en sulfaatvrije shampoo. Hiermee verminder je de talgproductie maar behoud je toch de nodige natuurlijke vetten op het hoofdhuid.

Haartype

Bepaalde haartypes kunnen door de natuurlijke vorm lastiger naar voren blijven zitten. Mannen met steil en golvend haar hebben de minste weerstand bij een kapsel waarbij het haar naar voren wordt gedragen. Dik en krullend haar is moeilijker in vorm te houden. Identificeer je haartype en gebruik, als het nodig is, producten die afgestemd zijn op jouw haar.

Tips om je haar naar voren te houden

Nu je weet hoe het komt dat jouw kapsel niet naar voren blijft zitten, is het tijd voor de tips die er juist voor zorgen dat het haar op zijn plek blijft zitten.

Gebruik de juiste producten

De juiste haarproducten gebruiken maakt een wereld van verschil. Als je bijvoorbeeld dik, krullend haar hebt, kun je het beste voor een gel, pomade of een clay product gaan met een sterke fixatie om het haar naar voren te houden. Bij dun, makkelijk controleerbaar haar kun je beter een wax met een lichte hold gebruiken om je haar niet te verzwaren.

In het algemeen is het een goed idee om te beginnen met een kleine hoeveelheid product en indien nodig meer toe te voegen. En als je merkt dat jouw haar nog wel wat hold kan gebruiken, dan kun je haarlak gebruiken om het haar naar voren geheel te fixeren.

Gebruik een föhn

Als je het haar natuurlijk laat opdrogen, dan valt het weer in zijn eigen vorm. Een föhn kan daarom een fantastische hulpmiddel zijn om je haar naar voren te houden, vooral als je de groeirichting van je haar niet bepaald mee hebt. Het is hierbij belangrijk dat je het haar volledig droog föhnt, anders kan je haar weer natuurlijk in zijn eigen vorm vallen.

Het juiste kapsel

Je kapper weet als geen ander hoe je de vorm van jouw kapsel zo lang mogelijk vast kunt houden. Als je dik, lastig te controleren haar hebt kan de kapper bijvoorbeeld je haar effileren, oftewel uitdunnen met een speciale effileerschaar. Zo zijn er genoeg andere technieken die je kunnen helpen om het haar naar voren te houden. Bespreek met je kapper voor welk kapsel je wilt gaan en schroom niet om styling tips te vragen.

Relevante artikelen

Kapsel

Zó creëer je een ‘Out-Of-Bed-Look’ kapsel

Lees artikel

Kapsel

Permanent krullen voor mannen: dit is wat je moet weten

Lees artikel

Kapsel

De ultieme gids voor een warrig kapsel

Lees artikel