Home » Kapsel » Zelf je haar millimeteren in 5 stappen

Zelf je haar millimeteren in 5 stappen

zelf haar millimeteren

Ben je toe aan een nieuw fris kapsel zonder geld uit te geven bij de kapper door zelf je haar te millimeren? Of misschien heb je gewoon geen zin om naar de kapper te gaan.

Geen zorgen!

Een gemillimeterd kapsel is een van de meest tijdloze en makkelijke herenkapsels die je kan hebben. Met het juiste gereedschap en een beetje oefening kan jij jezelf dit kapsel geven.

Wij helpen je een handje met de onderstaande stappenplan.

1. Zorg voor het juiste gereedschap

Het juiste gereedschap is essentieel om je haar zelf professioneel te millimeteren. Dit is wat je nodig hebt:

  • Tondeuse met opzetkammen
  • Handspiegel
  • Stofzuiger

Tondeuses zijn er in verschillende maten en stijlen, dus het is belangrijk om er een te vinden die de klus snel en gemakkelijk klaart. Bij de meeste tondeuses krijg je ook een aantal opzetstukjes bij, die je nodig zal hebben om je haar te millimeteren.

Onze keuze

Wahl Magic Clip Cordless Tondeuse
  • Extreem krachtig
  • Geschikt voor alle haartypes
  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Duurzaam
  • Geen indicator voor de batterijduur
Bekijk beste prijs
Wahl 5 Star Magic Clip Cordless Tondeuse

Je hebt twee spiegels nodig om de achterkant te trimmen: een handspiegel en een gewone spiegel.

Nadat je zelf jouw haar hebt gemillimeterd, moet je al het haar natuurlijk ook opruimen. Met een handveger gaat het je niet lukken om ook alle kleine haartjes op te vegen. Pak de stofzuiger en het is zo gepiept.

2. Was je haar en bestudeer je hoofdhuid

Voordat je jezelf een buzz cut geeft is het belangrijk om je haar te wassen, om eventueel vuil of oliën die in de weg zitten te verwijderen. Gebruik een milde shampoo en conditioner, en spoel goed uit.

Zodra je haar schoon en droog is, is het tijd om te gaan trimmen.

Kijk voordat je begint met knippen goed naar je hoofdhuid en identificeer eventuele littekens, huidvlekken of moedervlekken. Als je bijvoorbeeld een grote moedervlek hebt, dan wil je het haar bovenop misschien toch langer hebben.

3. Begin iets langer bovenop

Nu we klaar zijn met het voorbereidende werk, gaan we nu echt beginnen.

Sluit de tondeuse aan en kies een opzetkam. Het is altijd het beste om te beginnen met een iets langer lengte dan je in gedachten hebt. Een #3 opzetkam is over het algemeen een veilige keuze, omdat je dan net het hoofdhuid niet ziet.

Als je zelf jouw haar millimetert, is het belangrijk om de tondeuse tegen de haargroei richting in te gebruiken. Begin bovenop en werk in stroken naar achteren. Daarna ga je nog eens van links naar rechts op de bovenkant.

Laat de tondeuse hierbij vooral het werk doen; je wilt niet dat het opzetkammetje losschiet en dat je vervolgens eindigt met een kale plek.

4. Weerspiegel de achterkant

Keer nu je rug naar de gewone spiegel en gebruik de handspiegel om de achterkant van je hoofd te weerspiegelen. Houd de handspiegel op een manier vast dat je de achterkant van jouw hoofd goed in de spiegel achter je ziet.

Trim vervolgens de achterkant van de nek naar de bovenkant van het hoofd. Herhaal dit in stroken tot de hele achterkant is geschoren.

5. Nog even contouren

Je bent bijna klaar! Om je gemillimeterd kapsel een finishing touch te geven, moet je jouw haar contouren. Dit doe je zonder een opzetkam. Het is belangrijk om daarbij de natuurlijke haarlijn zo dicht mogelijk te volgen.

Met dezelfde tondeuse trim je nu je bakkebaarden, achter je oren en de achterkant van je nek door een lijn te trekken en alles daaronder af te scheren.

Door de tanden van de tondeuse naar jouw huid te richten kun je het haar mooi contouren. Als je de lijn hebt getrokken, dan kan je al het haar onder de gemaakte lijn afscheren.

Relevante artikelen

Kapsel

7 stijlvolle kapsels voor mannen met dun haar

Lees artikel

Kapsel

De ultieme gids voor het pompadour kapsel

Lees artikel

Kapsel

Oorzaken en oplossingen voor droog haar bij mannen

Lees artikel