Home » Kapsel » Wat is een taper fade en waarom is het zo populair?

Wat is een taper fade en waarom is het zo populair?

taper fade

Wil jij weten wat de taper fade nou eigenlijk precies is en hoe het eruit ziet? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Kappers hebben zich de afgelopen decennia flink ontwikkeld, mede doordat de moderne man meer om zijn uiterlijk geeft.

Een herenkapsel is tegenwoordig niet altijd meer even simpel.

Ondanks een gebrek aan lengte, zijn er talloze opties om uit te kiezen. En een van die opties is de populaire taper fade.

Strakke lijnen, opgeschoren haar en toch subtiel? Dat klinkt als een taper fade.

Wij hebben dit kapsel voor jou onder de loep genomen, zodat je voorbereid in de kappersstoel kunt gaan zitten!

Wat is een taper fade?

De taper fade is een haarstijl voor mannen waarbij het haar alleen rondom de bakkebaarden en de nek kort opgeschoren wordt met een overloop effect, terwijl het overige haar relatief lang wordt gelaten. Dit wordt bereikt door het haar met een tondeuse naadloos van de ene lengte naar de andere te scheren.

Zoals de naam doet vermoeden, is het een combinatie van twee haarstijlen: de taper en de fade, oftewel overloop. Maar in feite zijn beide haarstijlen merendeels hetzelfde.

Bij zowel een taper als een fade wordt het haar van boven naar beneden geleidelijk korter. Het verschil zit hem in de intensiteit van het contrast in de haarlengtes. Een fade kan iets ‘dramatischer’ zijn dan de taper. Bij een taper heeft het haar aan de zij- en achterkant een meer geleidelijke overgang van langer naar korter haar.

Hoewel we de taper fade niet lang geleden voor het eerst op sociale media hebben gezien, is het zeker geen nieuwe haarstijl. Het bestaat al tientallen jaren in de Spaanse en Afro-Amerikaanse cultuur. Mettertijd is deze stijl geëvolueerd naar meerdere variaties, wereldwijd bekend geworden en een gebruikelijke keuze bij mannen van alle rassen en culturen.

Bij wie staat een taper fade?

De taper fade is ontzettend veelzijdig, dus de kans dat dit kapsel goed zal staan is groot. Het kan gedragen worden met vrijwel alles; van een gemillimeterd kapsel, een glanzende slickback tot een man bun.

Net zoals eigenlijk bij alle kapsels moet je wel rekening houden met jouw gezichtsvorm. Als je bijvoorbeeld een lange gezichtsvorm hebt, dan kun je hoogte het beste vermijden. Vooral als je voor de taper fade gaat, omdat je door het opgeschoren haar de bovenkant meer benadrukt, waardoor het gezicht nog langer lijkt.

Taper fade varianten

In de basis zijn er 3 varianten van de taper fade: de lage, de midden en de hoge. Er is niet per se een kapsel dat beter matcht bij een variant en daarom vooral een persoonlijke voorkeur.

Mocht je besluiten om een taper fade te nemen, ga dan naar een volwaardig barbier. Dit kapsel draait voornamelijk om de overloop en de scherpe lijnen. Het zou zonde zijn als dat er niet op zijn best uitziet.

Tip: Kijk voordat je een afspraak maakt op de website of Instagram van de kapperszaak en check of je het werk goed genoeg vindt.

1. Lage taper fade

lage taper fade

Onze favoriet en eveneens de meest populaire versie. Bij een lage taper fade wordt alleen het haar net boven de bakkebaarden en de onderkant van de nek opgeschoren en vervaagd. Met dit kapsel heb je frisse contouren en is het haar grotendeels bedekt, wat het subtiel maakt.

2. Mid taper fade

mid taper fade

De midden taper fade begint op slaaphoogte en loopt diagonaal naar de nek. Het is een goede keuze als je graag neutraal bent en de perfecte balans wilt tussen een hoge en een lage opscheer.

3. Hoge taper fade

hoge taper fade

Dit is een gedurfde versie van de taper fade. Het is minder populair in vergelijking met de lage of de midden variant, maar heeft zijn voordelen. Doordat het haar aan de zijkanten korter is, kan het jouw gezicht slanker doen lijken.

Relevante artikelen

Kapsel

De 6 beste kapsels voor mannen met krullen

Lees artikel

Kapsel

De ultieme gids voor het pompadour kapsel

Lees artikel

Kapsel

Middenscheiding bij een man: advies en inspiratie

Lees artikel