Home » Kapsel » Zó creëer je een ‘Out-Of-Bed-Look’ kapsel

Zó creëer je een ‘Out-Of-Bed-Look’ kapsel

out of bed look

Ooit gedacht dat je kapsel er beter uitziet wanneer je net wakker bent dan wanneer je een half uur voor de spiegel hebt gestaan? Nou, dat is de magie van de out-of-bed-look.

Als je ’s ochtends weinig tijd hebt en toch graag met een goed kapsel de deur uit wilt gaan of een speels uiterlijk wilt, is dit hét kapsel voor jou!

Vandaag vertellen we hoe je dit nonchalante maar stijlvolle kapsel op de juiste manier vormgeeft.

Wat is een out-of-bed-look?

De naam verklapt het al – een ‘out-of-bed-look’ kapsel ziet eruit alsof je net uit bed komt. Het is een nonchalante, natuurlijke haarstijl die een beetje rommelig oogt, maar er toch behoorlijk goed uitziet.

Ooit werd zo’n warrig uiterlijk afgekeurd, maar nu is het zeer populair en wordt het door veel mensen omarmd. Het ‘out-of-bed’ kapsel is de laatste jaren steeds populairder geworden, met veel beroemdheden die ermee poseren op de rode loper.

Hoewel het erop lijkt, moet je de naam van het kapsel moet niet te letterlijk nemen. Deze look bereiken is niet zo eenvoudig als wakker worden en niets doen – het kost iéts meer moeite dan dat.

out of bed kapsel
Robert Pattinson met een out-of-bed-look

In werkelijkheid vereist dit kapsel wat aandacht om de perfecte balans te vinden tussen verzorgd en warrig. Hieronder lees je hoe het gecreëerd wordt.

Zo style je het out-of-bed-look kapsel

Dit kapsel is een tweesnijdend zwaard dat zowel voordelen als risico’s met zich meebrengt. Het kan je uitstraling aanzienlijk verbeteren, maar je kunt ook de mist in gaan. Met zo’n rommelig kapsel kun je er al snel onverzorgd uitzien in plaats van stijlvol.

En om dat te voorkomen, helpen we je met de onderstaande stappen om een verzorgd ogend out-of-bed kapsel te stylen.

Benodigdheden:
– Zeezout spray
– Een texturerend product, zoals styling poeder of crème

  1. Was je haar

    Begin met schoon en droog haar. Als je haar nat is, gebruik dan een föhn om het te drogen voordat je het gaat stylen.

  2. Gebruik zeezout spray

    Doe wat zeezout spray in je haar voor meer textuur en volume. Strijk vervolgens lichtjes met je vingers door je haar om de zeezout spray te verdelen.

  3. Maak het af met een texturerend product

    Doe een beetje product in je haar. Dit kan styling poeder of crème zijn. Niet te veel, want het is de bedoeling dat het er natuurlijk uitziet. Verdeel het product goed in je haar, knijp zachtjes in je haar en gebruik je vingers tot je het gewenste kapsel hebt. Hierbij is het belangrijk om niet in je haar te wrijven.

Tips om de look nóg beter te maken

Vermijd het aanraken van je haar

Een reden om niet aan je haar te komen is dat het daardoor zijn vorm en volume kan verliezen. Bij dit kapsel gebruik je producten om het in een bepaalde vorm of stijl te krijgen. Als het haar wordt aangeraakt, raakt het product verstoord en kan het kapsel zijn vorm verliezen, waardoor het er plat en futloos uit kan zien.

Gebruik haarlak met een lichte hold

Haarlak als finishing touch is niet alleen handig om je kapsel op zijn plek te houden, maar het beschermt ook nog eens je haar tegen luchtvochtigheid en andere omgevingsfactoren die je out-of-bed-look kunnen verpesten. Bovendien kan het volume en textuur toevoegen aan je haar, waardoor het er voller en beter gedefinieerd uitziet. Dat is vooral handig voor mannen met fijn of dunner wordend haar die graag een vollere look willen creëren.

Zorg dat de rest netjes is

Als je voor zo’n rommelige look gaat, is het super belangrijk dat de rest van je uiterlijk wél netjes is. De charme van deze look wordt namelijk gecreëerd door het contrast tussen je rommelige haar en de rest van je uiterlijk. Wanneer je plukjes nekhaar zichtbaar zijn en je overhemd niet is gestreken, kan je er snel onverzorgd uitzien. Zorg er dus voor dat je kapsel netjes getrimd is en een nette outfit aantrekt.

Veelgestelde vragen

Is de out-of-bed-look mogelijk met kort haar?

Hoewel dit kapsel het meest geschikt is voor haar met een lengte van minimaal 5 centimeter, is de out-of-bed-look ook mogelijk met kort haar. Breng een stylingproduct aan op je haar en gebruik je vingers om textuur en volume te creëren. Je kunt ook een haardroger en een ronde borstel gebruiken om volume en beweging te creëren.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn haar er te rommelig uitziet?

Om te voorkomen dat je haar er te rommelig uitziet met de out-of-bed-look, moet je een stylingproduct gebruiken dat houvast en textuur biedt. Je kunt ook een haarspray gebruiken om je stijl te fixeren en plukjes te voorkomen. Gebruik je vingers om het haar te ‘kammen’ in de gewenste richtring. Mocht je toch vinden dat je haar er te rommelig uitziet, dan kun je altijd wat extra stylingproduct aanbrengen.

Relevante artikelen

Kapsel

Is het Edgar kapsel de hype waard?

Lees artikel

Kapsel

De ultieme gids voor het undercut kapsel

Lees artikel

Kapsel

Permanent krullen voor mannen: dit is wat je moet weten

Lees artikel