Home » Kapsel » Hoe krijg je krullen als man? 6 verschillende manieren

Hoe krijg je krullen als man? 6 verschillende manieren

Hoe krijg je krullen als man

Hoe krijg je krullen? Dat is een vraag die steeds vaker gesteld wordt door mannen met steil haar.

Enkele jaren geleden waren voornamelijk strakke en gladde herenkapsels in trek, maar nu beginnen krullende kapsels de overhand te nemen.

Of je nu meer textuur aan je haar wilt toevoegen of gewoon een keer wat anders wilt, er zijn verschillende manieren waarmee je krullend haar kunt krijgen.

In dit artikel bespreken we verschillende methodes om krullend haar te krijgen.

1. Was je haar minder vaak

We weten allemaal dat je haar er niet gezonder op wordt als je het te vaak met shampoo wast. Wat minder bekend is, is dat het ook de vorming van natuurlijke krullen en golven kan belemmeren. Mogelijk heb je daardoor niet jouw natuurlijke haartype ontdekt en is je haar misschien helemaal niet zo steil als je dacht.

Dit komt doordat shampoo de natuurlijke oliën uit je haar haalt, die juist zorgen voor de nodige volume en flexibiliteit. Om erachter te komen of je gekruld haar hebt, is het beter om je haar niet te vaak met shampoo te wassen.

Begin met het om de dag wassen van je haar met alleen water en bekijk wat het effect is op je haar. Probeer geleidelijk af te bouwen. Wanneer je merkt dat je haar na een bepaald aantal dagen te vet wordt, weet je dat het tijd is om je haar te wassen.

2. Maak gebruik van een krultang

Onze keuze

Carmen CT6350 3-in-1 Krultang

Snel verwarmde krultang met keramische coating voor de perfecte krullen. Geschikt voor kort tot lang haar, dankzij de temperatuurbereik van 130 °C tot 200 °C.

Carmen krultang

Er is geen wondermiddel zoals crème, gel of mousse die steil haar kan veranderen in krullen. Als je van nature type 1, oftewel steil haar hebt – zal je wat meer moeite moeten doen om de textuur van je haar te veranderen.

Het gebruik van hitte is vrijwel de enige oplossing om van steil naar krullend haar te gaan. Voor mannen met lang of middellang haar is het gebruik van een krultang een geschikte methode.

Gebruik bij voorkeur een keramische krultang en een hittebeschermend product. Een keramische tang verdeelt de warmte gelijkmatig over het haar, waardoor het haar minder beschadigd raakt door de hitte. Zo zorg je dat jouw haar gezond blijft.

3. Gebruik zeezout spray

Zeezout spray is bedoeld om de textuur van het haar te versterken. Als het een beetje meezit met jouw natuurlijke haartype, kun je er zichtbare krullen van krijgen.

Onze keuze

Nishman Zeezout Spray

Dé spray waarmee je meer textuur en volume creëert in het haar, zonder dat het plakkerig en hard wordt.

Nishman zeezout spray

Het is echter wel belangrijk om de aanwijzingen op het product te volgen. Anders loop je het risico dat je haar uitdroogt en beschadigd. Begin met een kleine hoeveelheid van de spray en breng deze aan op vochtig haar. Door het met je vingers te scrunchen, krijg je meer textuur en creëer je wat buiging in je haar.

Let wel op, het gebruik van zeezout spray in combinatie met hitte kan schadelijk zijn voor je haar. Gebruik altijd een hittebeschermer en vochtinbrengende producten om je haar gezond en gehydrateerd te houden.

4. Gebruik een föhn met diffuser

Een diffuser wordt meestal gebruikt om natuurlijke krullen of golven in het haar te versterken, in plaats van om krullen te creëren in steil haar.

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat je hiermee steil haar meteen omtovert in een volle bos krullen, kan het met behulp van de scrunch techniek en product(en) volume en textuur toevoegen aan steil haar.

Onze keuze

BaByliss 2200W Föhn

Een betaalbare, lichte föhn voor volume en krullen. Met de anti-frizz functie heb je mooi glanzend en pluisvrij haar.

haarfohn met diffuser

Scrunchen is, simpel gezegd, het knijpen in je haar. Dit doe je wanneer je haar nat is en maak eventueel gebruik van een een krulversterkend product in je haar.

Om pluizig haar te voorkomen, is het aan te raden om je haar zo nat mogelijk te houden voordat je begint met föhnen.

5. Kies het juiste kapsel

Lengte is nodig om krullen te krijgen. Met de juiste haarlengte heb je meer mogelijkheden om de textuur van je haar te manipuleren. Je haar wordt speelser en gemakkelijker te krullen, omdat het lang genoeg is om gewikkeld en gescrunched te worden.

Kies voor een kapsel met korte zijkanten en eventueel een overloop waarbij het bovenop een stuk langer is. Met korte zijkanten valt de textuur meer op. Een lengte van minimaal 5 centimeter bovenop geeft je genoeg haar om mee te werken bij het creëren van krullen.

6. Permanentje

Een permanent is een goede, en eigenlijk de enige optie als je langdurige krullen wilt. Je kunt kiezen voor strakke en veerkrachtige krullen, maar ook lossere krullen voor een beachy look.

Bij deze behandeling wordt jouw haar door de kapper of kapster in staafjes gewikkeld, waarna er chemische vloeistof wordt aangebracht om de haarstructuur op een dieper niveau te veranderen.

Aangezien het een chemische behandeling is, wordt het afgeraden als je geverfd haar hebt of als je haar beschadigd is.

Veelgestelde vragen

Wat veroorzaakt krullend haar?

Haartextuur wordt grotendeels genetisch bepaald. De vorm van je haarzakjes en de hoeveelheid vocht die je haar vasthoudt, spelen een belangrijke rol bij het bepalen van je haartextuur. Steil haar heeft ronde haarzakjes, terwijl krullend haar ovale of platte haarzakjes heeft. Deze vorm zorgt ervoor dat het haar krult of golft.

Kan je zomaar krullen krijgen?

Nee, je kunt niet zomaar krullend haar krijgen. De textuur en de vorm van je haar worden bepaald door de vorm van je haarzakjes. Als je steil haar hebt, kun je niet plotseling krullend haar krijgen zonder iets te hebben moeten doen. Het is wel mogelijk dat je haartextuur na verloop van tijd verandert door hormonale veranderingen of schade aan je haar, maar dit is meestal een geleidelijk proces en geen plotselinge transformatie van steil naar krullend haar.

Relevante artikelen

Kapsel

De ultieme gids voor het undercut kapsel

Lees artikel

Kapsel

Wax kopen? Dit zijn de 6 beste waxen van 2024

Lees artikel

Baard Kapsel

Wat is het verschil tussen een trimmer en een tondeuse?

Lees artikel