Home » Kapsel » De 9 beste mullet kapsels voor mannen

De 9 beste mullet kapsels voor mannen

mullet mannenkapsel

Tegenwoordig zie je steeds vaker het mullet kapsel op straat. Je weet wel, dat mannenkapsel met lang haar aan de achterkant en kort haar aan de voorkant dat we het matje noemden en vooral in de jaren ’80 populair was. Het begint nu weer terug te komen.

Met de comeback van de stijlen uit de jaren ’80 en ’90, krabbelt de mullet langzaam weer terug. Maar nu wel met een moderne twist.

Het echte klassieke mullet kapsel is niet echt aan te raden. Er zijn vandaag de dag zóveel verschillende varianten om uit te kiezen. Om je helpen met de juiste keuze, hebben wij in dit artikel de beste voor je uitgekozen.

De geschiedenis van het mullet kapsel

Het mullet kapsel is ontstaan in de jaren 70 en werd ontzettend populair in de jaren 80. Ook in Nederland maakte dit kapsel zijn debuut in de jaren 80, toen de Amerikaanse popcultuur hier invloed begon te krijgen. Vooral jongeren omarmden het mullet kapsel als een manier om hun eigen identiteit en individualiteit te laten zien. Hetzelfde zien we nu terug bij het Edgar kapsel.

Veel mensen herkennen dit kapsel als het ‘matje’ of ‘Haags matje’. In Den Haag, ook wel bekend als de stad waar Hagenezen wonen, droegen mensen graag een matje en al snel werd het mullet kapsel een kenmerkende eigenschap van de Hageneze subcultuur. Ze hielden echt (en houden eigenlijk nog steeds) van dit kapsel. Het paste perfect bij de stoere en ruige reputatie van de stad aan de kust.

Het mullet kapsel was vroeger een teken van rebelsheid. Mensen met dit kapsel lieten zien dat ze niet veel op hadden met strenge regels en ouderwetse gewoontes. Ze hielden van een wild leven, vol avontuur en het breken van de regeltjes.

In de jaren 90 en het nieuwe millennium raakten andere kapseltrends in de mode en verloor het mullet kapsel zijn populariteit. Maar zoals alle trends, heeft ook het mullet kapsel zijn comeback gemaakt nadat het hoogtepunt voorbij was. Tegenwoordig wordt het klassieke matje alleen niet meer zo traditioneel gedragen als vroeger, maar is het gemoderniseerd. Het wordt vaker gecombineerd met andere haarstijlen. Volgens ons is het echt aanzienlijk verbeterd.

Beste mullet kapsels voor mannen

1. Mullet + overloop

mullet overloop

De mullet wordt door jongeren vaak met een taper fade gedragen. Het zorgt voor een mooi contrast en ziet er vooral goed uit bij mannen met golvend of krullend haar. Eigenlijk zou je je mullet altijd met een overloop moeten dragen, ook wel fade genoemd. Het maakt niet uit of het een hoge, lage of taper fade is. Deze knip- en scheertechniek geeft de mullet een sterke boost en zorgt voor een strakkere, moderne uitstraling.

2. Zomerse mullet

korte mullet

Deze moderne zomerse versie van de mullet is toegankelijker en makkelijker te dragen. Wanneer je niet meteen een full-blown mat wilt hebben, begin je gewoon met korter haar als een tussenstap. Je kunt er ook een stijlvolle draai aan geven door te gaan voor een overloop of taper fade, als je het te saai vindt.

3. Mullet met krullen

matje met krullen

Mullets staan zo goed bij golvend en krullend haar dat sommige mannen zelfs een permanent nemen. Bij dit kapsel is het haar op de bovenkant en achterkant gelijk in lengte, terwijl de zijkanten korter zijn geknipt. Om het beste uit dit kapsel te halen, is het belangrijk om veel volume en diepte in het haar te hebben.

4. Halflange mullet

halflange mannenkapsel met een mat

Stijlvol, flatterend én speels: halflang haar dat netjes geknipt en gestyled wordt met de juiste haarproducten. Halflang haar geeft je genoeg lengte om mee te spelen en verschillende stijlen uit te proberen.

5. Hanenkam mullet

mullet haarstijl hanenkam

Dit kapsel is een combinatie van twee superherkenbare mannenkapsels: de mohawk en de mullet. Een unieke mix van stoer en stijlvol. Elk van deze kapsels op zichzelf is al behoorlijk gewaagd. Laat staan als je ze samen draagt. Zo’n kapsel is dus niet voor iedereen weggelegd.

6. Zijscheiding mullet

zijscheiding mullet kapsel

In de wereld van haarstijlen is de zijscheiding een echt gentlemen’s kapsel. Gecombineerd met een mullet geeft het een unieke uitstraling. Vanaf de achterkant zie je er rebels uit. Van voren netjes en verzorgd. Als je van nature steil en dik haar hebt, is dit zeker een stijl die je moet proberen.

7. Messy mullet

messy mullet mannenkapsel

De messy mullet is een haarstijl waarbij je haar er nonchalant uitziet. Om deze warrige look te krijgen, gebruik je een mat stylingsproduct zoals een wax. Hiermee kun je meer volume creëren en je haar in verschillende richtingen stylen, zodat het kapsel er speelser uitziet.

8. Stekel mullet

matje met stekels

Je kunt ook wat piekerige kapsels combineren met je mullet. Geschikt voor mannen met steil haar. Vraag je kapper om lagen aan de bovenkant toe te voegen voor meer volume en gebruik wat haargel om de spikes te creëren.

Veelgestelde vragen

Wat is een mullet kapsel?

Simpel gezegd is het een haarstijl waarbij het haar aan de voorkant en aan de zijkanten kort wordt gehouden, terwijl het aan de achterkant langer wordt gelaten. Dit zorgt voor een opvallend contrast tussen de voor- en achterkant van het kapsel, waardoor het een unieke uitstraling krijgt.

Waar komt de mullet vandaan?

In de jaren ’70 en ’80 was er een trend waarbij veel rocksterren, vooral uit Amerikaanse punkbands, hun haar op deze manier lieten knippen. Later in de jaren 80 kwam de mullet ook naar Nederland en werd het vooral populair onder de mannen uit Den Haag, ook wel Hagenezen genoemd. Vandaar dat we dit kapsel ook wel de ‘de Haagse mat’ noemen.

Relevante artikelen

Kapsel

Zó creëer je de perfecte zijscheiding voor mannen

Lees artikel

Kapsel

Hoe krijg je krullen als man? 6 verschillende manieren

Lees artikel

Kapsel

Is gel slecht voor je haar?

Lees artikel