Home » Kapsel » De 6 beste kapsels voor mannen met krullen

De 6 beste kapsels voor mannen met krullen

mannen met krullen

Steeds meer mannen met krullen omarmen hun natuurlijke haartextuur, en daar zijn een aantal goede redenen voor. Krullend haar is stijlvol en het onderscheid je van de massa.

Volgens een onderzoek van de ANKO heeft slechts 11% van de Nederlanders krullend haar.

Daarbij is het een van de betere haartexturen om te hebben, omdat het ontzettend veelzijdig is. Je kan er veel mee, maar daarom kan het ook lastig zijn om een mannenkapsel te vinden dat bij jou past.

Om je te inspireren hebben wij een lijst samengesteld van de 6 beste kapsels voor mannen met krullen. Van kort tot lang, van stoer tot elegant – er is voor iedereen wat wils.

Kort geknipt krullend mannenkapsel

Een kort geknipt krullend kapsel is áltijd een goede keuze voor een man. Dit kapsel is relatief makkelijk te onderhouden en past bij elke man met krullen, ongeacht de gezichtsvorm.

Om de aandacht meer op de bovenkant van je hoofd te richten, kan je zoals hieronder op de foto voor een overloop gaan.

Gekrulde slickback

Dé haartrend uit de jaren vijftig: de slickback. Als je er gelikt uit wilt zien, raden we je aan om voor dit modern achterover geknipt kapsel te gaan.

Om de slickback met krullen in model te brengen, gebruik je een goede pommade die oplosbaar is in water. Je hebt een sterke hold nodig en de pommade mag je krullen niet uitdrogen.

Curly fringe herenkapsel

Een fringe is een kapsel waarbij het haar bovenop naar voren wordt gedragen. Het staat bijzonder goed bij mannen met krullen die een lang gezicht hebben.

Je hoeft niet veel te doen om dit kapsel in model te brengen – laat het haar natuurlijk naar voren vallen en breng eventueel een beetje wax in voor een strakke look.

Taper fade met krullend haar

We kunnen niet meer om de taper fade heen, het blijft populair bij mannen van alle leeftijden.

In tegenstelling tot de ‘normale’ overloop wordt bij de taper fade het haar alleen in de nek en bij de bakkebaarden kortgeschoren vervaagt.

Deze overloop variant helpt de krullen te definiëren en creëert een strakke, scherpe cut.

Halflange krullen bovenop

Een halflang krullend kapsel is een goede keuze als je nog niet weet welk kapsel je precies wilt hebben.

Omdat je meer vrijheid hebt om het haar te stylen, is er ruimte om te experimenteren.

Houd er wel rekening mee dat je een goed haarverzorgingsroutine moet hebben om de langere krullen te onderhouden. Je wilt natuurlijk niet dat het haar bovenop slap en pluizig wordt.

Kale overloop met krullen

Een skin fade, overloop of opscheer. Hoe je het ook wilt noemen, het valt niet te ontkennen dat het ontzettend goed staat bij mannen met krullen.

Dit kapsel ziet er strak uit en wekt de indruk dat je om uiterlijke verzorging geeft. En doordat het haar aan de zij- en achterkant kort is, vallen de krullen door het contrast meer op.

Voor het beste resultaat ga je naar een volwaardig barbier die gespecialiseerd is in fade kapsels.

Lang en warrig

Deze net-uit-bed look wordt niet gezien als slordig – maar juist ooglijk. Tenminste, als je goed voor je haar zorgt.

Meestal staat een lang en warrig krullend kapsel het beste bij mannen met dik haar.

Als je bereid bent om het haar goed te verzorgen en het niet erg vindt dat de vrouwen aan je haar zitten, dan kan je dit kapsel proberen.

Wat maakt haar krullend?

Deskundigen proberen nog altijd uit te zoeken hoe onze genen precies werken om het haar er op een bepaalde manier uit te laten zien.

We weten wel dat de genen voor het grootste deel bepaalt of je krullend haar hebt. Maar hoe precies?

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat ons DNA een enorme factor is.

Laten we beginnen met de basis.

Elk haartje op jouw lichaam groeit uit een eigen haarzakje. Een haarzakje is een diepe, smalle holte dat zich onder je huid bevindt. Cellen in het haarzakje delen en vermenigvuldigen zich, waardoor het haar langzaam uit het huid wordt gevormd.

De haartextuur wordt bepaald door de vorm van het haarzakje. Krullend haar heeft een meer ovaalvormig haarzakje dan steil haar, dat een ronder haarzakje heeft. Deze ovaalvormig haarzakjes zorgen ervoor dat het haar krullend uit het haarzakje groeit.

Het blijkt dat de vorm van de haarzakjes worden bepaald door de genen die je van je ouders erft.

Krullend haar is meestal droger dan steil haar, omdat de verzorgende middelen uit het huid door de krul meer tijd nodig hebben om het punt van het haar te bereiken.

Hoewel genen voor de grootste gedeelde het haar krullend maakt, kan het haar ook beïnvloed worden door hormonen en andere factoren.

Daarnaast kunnen ook factoren als leeftijd, dieet en algemene gezondheid de textuur van iemands haar beïnvloeden.

In het algemeen wordt de vorm van het haar dus bepaald door een complex samenspel van genetische, hormonale en omgevingsfactoren.

Hoe verzorg je krullend haar?

Als je krullend haar hebt, zijn er een paar belangrijke stappen die je kunt nemen om het gezond te houden en er op zijn best uit te laten zien.

Hieronder vind je de 4 belangrijkste tips om krullend haar te verzorgen.

1. Was je haar alleen als het echt nodig is

Te vaak krullend haar wassen kan het droog en pluizig maken. Krullend haar hoeft niet dagelijks gewassen te worden, en soms ook niet wekelijks.

Als je merkt dat het haar te vettig wordt, dan kan het tijd zijn voor een wasbeurt. Omdat het haar van iedereen anders is, is er niet een pasklaar antwoord op de vraag: hoe vaak wel. Probeer je eigen perfecte wasroutine te vinden.

P.S. Gebruik geen handdoek om je haar te drogen. Een handdoek absorbeert het vocht uit het haar. En vocht is juist heel belangrijk voor krullen.

2. Houd je haar gehydrateerd

Om het haar gehydrateerd te houden, moet je altijd een conditioner gebruiken na het wassen van je haar.

Gebruik bij voorkeur dagelijks een leave-in conditioner of olie. Met krullend haar wil je niet dagelijks je haar wassen, maar natuurlijk wel verzorgen en gehydrateerd houden.

3. Vermijd producten met sulfaten en siliconen

Sulfaten onttrekken vocht uit je haar en siliconen laten geen vocht toe in het haar maar veroorzaken productophoping.

Vocht is ontzettend belangrijk voor krullend haar omdat het snel droog wordt, daarom zijn beide ingrediënten niet geschikt.

4. Gebruik geen hitte-stylingproducten

Vermijd het gebruik van hitte-stylingapparaten, zoals haardrogers en krultangen, omdat deze je haar kunnen beschadigen en het droog en broos kunnen maken.

Als je toch stylingapparaten moet gebruiken, gebruik dan een hittebeschermende spray en zet de warmte op een laag pitje.

Relevante artikelen

Kapsel

De ultieme gids voor het undercut kapsel

Lees artikel

Kapsel

7 stijlvolle kapsels voor mannen met dun haar

Lees artikel

Kapsel

Het verschil tussen wax, gel, pomade, clay, paste en meer

Lees artikel