Home » Kapsel » Beste kapsels voor mannen met een kalende kruin

Beste kapsels voor mannen met een kalende kruin

kalende kruin

Wat ooit is begonnen met dun haar en misschien een klein kaal plekje, merk je nu dat het snel aan het veranderen is. Je begint een man met een kalende kruin te worden die naar het kapsel van de goede oude tijd verlangt – toen je nog een volle bos haar had.

Wij begrijpen dat kaal worden voor veel mannen een probleem kan zijn. Het is iets dat vaak geassocieerd wordt met ouder worden en kan onzekerheid veroorzaken.

Dat hoeft echt niet. Want zélfs als je kalend bent, bestaan er stijlvolle herenkapsels die voor jou werken. Wij hebben de beste kapsels voor mannen met een kalende kruin op een rijtje gezet.

Aandachtspunten bij een kalende kruin

Voordat je een kapsel voor jouw kalende kruin kiest, is het belangrijk met verschillende factoren rekening te houden, zodat je een kapsel kiest dat echt bij jou past. Hier zijn drie dingen om over na te denken:

Haartype

Wanneer je op zoek bent naar het juiste kapsel voor jou, is het belangrijk om rekening te houden met de textuur en dikte van je haar. Bij dun haar kun je het beste gaan voor een korter kapsel, om het haar voller te laten lijken. Als je dun en lang haar hebt en je begint kalend te worden, valt het extra op wanneer je probeert het te verbergen, en kan dit de kale plekken juist benadrukken. Bij dikker haar is over het algemeen een langer kapsel geschikt om de kale kruin te verbergen, omdat het meer volume geeft en dus voller oogt.

Gezichtsvorm

Hoewel het niet direct gerelateerd is aan een kalende kruin, kan het gezichtsvorm een belangrijke factor zijn. Als je een rond gezicht hebt, kan een kapsel met lengte je gezicht langer doen lijken. Daarom is het beter om kapsels met veel hoogte, zoals een pompadour, te vermijden. Aan de andere kant kunnen brede gezichten juist baat hebben bij kapsels met lengte om alles in het juiste proportie te houden. Mannen met een ovaal gezicht hebben meer flexibiliteit bij het kiezen van een kapsel dat bij hen past.

Levensstijl

Jouw levensstijl is een andere factor waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een kapsel dat past bij je kalende kruin. Als je een actieve levensstijl hebt, overweeg dan een korter kapsel. Niet alleen bespaar je tijd aan onderhoud, maar je hoeft je ook geen zorgen te maken over haar dat verschuift en je kale kruin plotseling onthult.

Beste kapsels met een kalende kruin

1. Buzz cut

Bij een buzz cut, oftewel gemillimeterd haar, wordt het haar dusdanig kortgeschoren dat de kale plekken op de kruin nauwelijks te zien zijn. Omdat je bij dit kapsel niet veel haar op het hoofd hebt, helpt dit om de nadruk te leggen op andere gezichtskenmerken. Voor de kalende man met een slank gezicht en goede jukbeenderen is dit ongetwijfeld het beste kapsel. Het is ook nog eens onderhoudsvriendelijk, want je kunt helemaal zelf je haar millimeteren.

Buzz cut kapsels voor mannen met een kalende kruin

2. Militaire crew cut

Vind je de buzz cut te kort? Dan is er ook nog de militaire variant van de crew cut. Een simpel kapsel waarbij het haar bovenop langer is en de zijkanten tot op de huid hoog opgeschoren zijn. Dit kapsel zal een kalende kruin niet volledig verbergen, maar het zal wel minder opvallen doordat het contrast tussen de opgeschoren achterkant en de kalende plek verminderd wordt.

Militaire crew cut

2. Pompadour met korte zijkanten

Een pompadour is een klassieke haarstijl die nog altijd wereldwijd geliefd is. Met dit kapsel bedek je de kruin doordat het haar naar achter volumineus naar achter wordt gevormd. Er zijn ook veel variaties op de pompadour, dus je kunt experimenteren met verschillende lengtes, texturen en stijlen zoals de undercut om te vinden wat het beste bij je past.

3. Slicked back

Een slicked back kapsel helpt een kalende kruin te verbergen door het haar, zoals de naam doet vermoeden, naar achteren te kammen. Het is een glad kapsel met een klassieke uitstraling waarbij een stylingproduct wordt gebruikt om het op zijn plaats te houden. Hierbij is het belangrijk om een product te gebruiken dat je haar niet verzwaart, anders lijkt het alsof je nóg minder haar hebt.

4. Zijscheiding

Een zijscheiding wordt vaak onterecht afgeschreven voor mannen met een kalende kruin. Het kan een prima kapsel zijn als je dik haar hebt en tot op zekere hoogte kalend bent. Dit terwijl het eigenlijk een prima kapsel kan zijn, mits je dik haar hebt en tot op zekere hoogte kalend bent. Je hebt namelijk voldoende haar nodig om de kalende kruin te kunnen verbergen door het haar naar één kant te kammen. Wanneer je niet genoeg haar hebt om de kale plekken volledig te bedekken, kun je beter een ander kapsel kiezen.

5. Man bun

Ben jij fan van de langere mannenkapsels en heb jij geen diepe inhammen of dun haar? Dan is de man bun het proberen waard. Met al het haar op het hoofd kun je heel wat volume creëren om zo kale plekken te maskeren.

Veelgestelde vragen

Wat is een kalende kruin?

Een kalende kruin is een term die wordt gebruikt om te beschrijven wanneer iemand haar verliest bovenop zijn hoofd, wat resulteert in een kale plek in het midden van de kruin. Dit is een veelvoorkomend probleem bij mannen en kan leiden tot een “kaal hoofd” of “kaalheid”.

Waarom word je kaal op de kruin?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand kaal kan worden op de kruin. De meest voorkomende oorzaak is erfelijke haaruitval, ook wel bekend als mannelijke kaalheid of alopecia androgenetica. Dit komt vooral voor bij mannen en kan al op jonge leeftijd beginnen. Een andere oorzaak van kaalheid op de kruin kan hormonale veranderingen zijn. Bijvoorbeeld wanneer er een verandering in de hormoonbalans plaatsvindt, kan dit leiden tot haarverlies. Andere oorzaken van kaalheid op de kruin kunnen zijn: een slechte voeding, stress, medicijngebruik, een onderliggende ziekte of een infectie.

Hoe ziet beginnende kaalheid op de kruin eruit?

In het beginstadium van kaalheid op de kruin kan het haar rondom de kale plek dunner worden en kan de hoofdhuid door het haar heen schijnen. Naarmate de kaalheid vordert, kan de kale plek groter worden en kan het haar eromheen verder uitdunnen.

Relevante artikelen

Kapsel

Dit is wat je over grijs haar moet weten

Lees artikel

Kapsel

De ultieme gids voor het pompadour kapsel

Lees artikel

Kapsel

De ultieme gids voor een warrig kapsel

Lees artikel