Home » Kapsel » Is het Edgar kapsel de hype waard?

Is het Edgar kapsel de hype waard?

edgar kapsel

Op zoek naar een nieuw, trendy kapsel dat je uit kunt proberen in 2023? Dan zou het Edgar kapsel hoog op het lijstje moeten staan bij jou. Deze haarstijl werd méga populair bij Latino tienerjongens en wint sinds kort ook aan populariteit bij de mainstream.

Net zoals velen andere moderne herenkapsels kan het ook gecombineerd worden met verschillende kniptechnieken, zoals een overloop en undercut. Als je op zoek bent naar een verfrissend, jeugdig en gedurfd kapsel, dan is het Edgar kapsel zeker een goede optie om te overwegen.

In dit artikel lees je alles over dit kapsel, inclusief variaties die je kunt uitproberen en hoe je hem onderhoudt.

Wat is een Edgar kapsel?

Het Edgar kapsel heeft kort geknipt haar aan de zijkanten en achterkant, waarbij het haar op de bovenkant van het hoofd naar voren gestyled wordt. Deze veelzijdige haarstijl wordt vaak gecombineerd met een overloop, undercut of taper fade. Het meest kenmerkende element van dit kapsel is de strak afgesneden pony over het voorhoofd.

Hoewel dit kapsel soms negatief wordt geassocieerd met de lagere klasse of “Cholo” stijl van Mexicaanse Amerikanen – is de populariteit ervan alleen maar toegenomen – ondanks alle memes en kritiek. Het Edgar kapsel is in veel landen een ware sensatie geworden onder Gen Z op sociale media, maar lijkt nog niet te zijn overgewaaid naar de Benelux.

Deze haarstijl is gedurfd en uitdagend, maar biedt wel enkel voordelen. Zo is het bijvoorbeeld een gemakkelijk te onderhouden kapsel dat kan worden aangepast aan de persoonlijkheid van de drager. Daarnaast werkt het goed met verschillende haartypes, wat een groot voordeel is.

Als je dik haar hebt, kan een klassieke Edgar coupe met een hoge overloop met het haar naar voren een strakke en gepolijste look geven. En voor mensen met steil haar is het mogelijk om textuur toe te voegen aan de komvormige bovenkant en het golvend te maken.

Kortom, het is een modern, gedurfd en jeugdig kapsel dat diverse voordelen heeft – maar zeker niet voor iedereen weggelegd is.

Geschiedenis van het Edgar kapsel

Het Edgar kapsel bestaat eigenlijk al tientallen jaren, maar is de laatste jaren opnieuw populair geworden. Het is vooral in trek bij jonge Latino mannen. Die omarmen het als een manier om hun identiteit uit te drukken. Net zoals de subcultuur van Den Haag die het matje hebben geclaimd.

Interessant is dat het Edgar kapsel een lange geschiedenis heeft die voorafgaat aan zijn populariteit in de moderne tijd. Mannen van de Jumano stam – die het meest dominant was in Texas, New Mexico en Mexico tussen 1500 en 1700 – droegen hun haar op een bijna identieke manier. Dit suggereert dat het kapsel al eeuwenlang deel uitmaakt van de Mexicaanse en Latijnse cultuur.

Vandaag de dag is het Edgar kapsel niet alleen populair onder Latino (jonge)mannen, maar heeft het ook de aandacht getrokken van jongeren van alle etniciteiten en achtergronden. Het is een veelzijdig kapsel geworden dat kan worden aangepast aan verschillende voorkeuren en stijlen. Van krullen tot een taper fade, het is in de loop der tijd geëvolueerd, maar zijn populariteit was nog nooit zo hoog als nu.

Hoe krijg je een Edgar kapsel?

1. De juiste kapper kiezen

Om een goed Edgar kapsel te krijgen, is de eerste en belangrijkste stap het vinden van de juiste kapper. Zoek een kapper die ervaring heeft met dit soort scherpe kapsels. Je kunt ook op sociale media, zoals Instagram, zoeken naar kappers bij jou in de buurt die gespecialiseerd zijn in dit type kapsel. Zorg ervoor dat je recensies leest en het werk van de kapper bekijkt om er zeker van te zijn dat ze de vaardigheden hebben om je het kapsel te geven dat je in gedachten hebt.

2. Voorbereiding op het knippen

Voordat je naar de kapper gaat, is het belangrijk om je haar voor te bereiden. Zorg ervoor dat je haar schoon en droog is voordat je naar de kapper gaat. Als je langer haar hebt, was het dan de avond ervoor en laat het aan de lucht drogen. Dit maakt het voor de kapper makkelijker om met je haar te werken. Je kunt ook een foto laten zien van een variant dat je wilt laten knippen, zodat de kapper een duidelijk beeld heeft van wat je zoekt.

3. De knipbeurt

De kapper kan een tondeuse met verschillende opzetstukken gebruiken om de zijkanten en achterkant te knippen, en een schaar om de bovenkant te knippen. Hij kan ook een scheermes gebruiken om een strakke, scherpe lijn rond de randen van het kapsel te maken. Tijdens het knippen is het belangrijk om met je kapper te communiceren. Laat hem weten of je je haar korter of langer wilt, of dat je de pony op een bepaalde manier geknipt wilt hebben. Wees niet bang om vragen te stellen of verzoeken te doen. Het is jouw haar, en je wilt er zeker van zijn dat je tevreden bent met het eindresultaat.

Onderhouds- en stylingtips

Edgar kapsels zijn relatief onderhoudsarm en gemakkelijk te stylen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor mannen die een scherpe, moderne look willen zonder veel gedoe. Hier zijn enkele tips om het kapsel fris te houden:

  • Regelmatig een knipbeurt: Om de scherpe lijnen en strakke randen van het kapsel te behouden, is het belangrijk om jouw kapper minstens eens in de twee weken te bezoeken.
  • Gebruik de juiste producten: Je hebt een pommade of wax van hoge kwaliteit nodig om het kapsel goed in model te brengen en te houden. Zoek naar producten met een goede hold, maar die je haar niet verzwaren of een vettig laagje achterlaten.
  • Wassen en verzorgen: Het is belangrijk om je haar schoon en gezond te houden om je kapsel zo goed mogelijk te behouden. Gebruik een zachte shampoo en conditioner voor jouw haartype. Ontzettend belangrijk! Vermijd te veel wassen, want dat kan je haar ontdoen van zijn natuurlijke oliën en droog haar krijgen.
  • Experimenteer met verschillende stijlen: Naast de populaire klassieke Edgar coupe zijn er veel andere variaties om uit te kiezen. Laat bijvoorbeeld de voorkant langer, draag het warrig of voeg een undercut toe voor een meer dramatische uitstraling.

Beste variaties van Edgar kapsels

Hier zijn enkele populaire variaties van het Edgar kapsel die je kunt uitproberen:

Klassieke Edgar

klassiek edgar kapsel

Edgar met een hoge overloop

edgar met een hoge overloop

Wavy Edgar

wavy edgar

Taper Fade Edgar

trendy 2023 mannenkapsel

Getextureerde Edgar

moderne kapsel met textuur

Conclusie

Dus is het de hype waard? Wij vinden van wel. Het is een verfrissende toevoeging aan de wereld van mannenkapsels die al decennialang populair zijn. Echter, dit kapsel is niet voor iedereen geschikt. Het vereist een gedurfde en jeugdige persoonlijkheid om het tot zijn recht te laten komen.

Een van de voordelen van het Edgar kapsel is dat het goed werkt met verschillende haartypes. Als je dik haar hebt, kan een klassieke Edgar coupe met een hoge overloop met het haar naar voren je een strakke, gepolijste look geven. Als je steil haar hebt, kun je textuur toevoegen aan de komvormige bovenkant en het golvend maken. Een ander voordeel van dit kapsel is dat het gecombineerd kan worden met verschillende kniptechnieken. Dit zorgt voor veel flexibiliteit bij het personaliseren van je look.

Desondanks er enige kritiek is geweest op het Edgar kapsel, zoals het belachelijk maken van degenen die het dragen als lagere klasse, is het belangrijk om te onthouden dat iedereen het recht heeft om zichzelf uit te drukken door middel van zijn of haar uiterlijk. Het belangrijkste is dat je je zelfverzekerd en comfortabel in je vel voelt.

Relevante artikelen

Kapsel

De ultieme gids voor het undercut kapsel

Lees artikel

Kapsel

Wat is een taper fade en waarom is het zo populair?

Lees artikel

Baard Kapsel

Wat is het verschil tussen een trimmer en een tondeuse?

Lees artikel