Home » Baard » Je snor trimmen: zo ga je te werk

Je snor trimmen: zo ga je te werk

snor trimmen

Je snor trimmen is makkelijker dan je denkt – hoewel je er misschien vaker aandacht aan moet besteden dan andere gebieden van je baard. Dit komt doordat je snor snel over je lippen kan hangen.

Sommige mannen besteden veel zorg aan hun baard, maar vergeten hun snor. Een gemiste kans, want een goed verzorgde snor kan je baard complimenteren én bijdragen aan een verzorgd voorkomen.

In dit artikel delen wij een stappenplan om je snor perfect te trimmen. We zullen alles behandelen wat je nodig hebt om het hele jaar door een verzorgde snor te behouden.

Wat je nodig hebt om je snor te trimmen

Je hebt besloten dat het tijd is om je snor bij te werken en er scherp uit te zien. Maar voordat je begint, is het belangrijk om de juiste spullen te hebben om de klus te klaren. Hier zijn de benodigdheden om je snor goed te trimmen:

 • Baardtrimmer: Investeer in de beste baardtrimmer voor jouw baard. Eentje die past bij je behoeften. Kies er het liefst een met verstelbare kammen om verschillende lengtes te bereiken.
 • Fijne baardkam of -borstel: Gebruik een fijne kam of borstel om je snorharen in de juiste richting te kammen voordat je begint met trimmen. Dit zal ervoor zorgen dat je een gelijkmatige trim krijgt.
 • Scherpe schaar: Voor precisiewerk rond je snor is een scherpe schaar onmisbaar. Gebruik hem om eventuele ongewenste haren te knippen die buiten de snorlijn vallen.
 • Spiegel: Kies een spiegel die groot genoeg is zodat je je snor goed kunt zien en nauwkeurig kunt trimmen.

De beste snortrimmer

Er zijn genoeg opties op de markt, maar wij raden de Japanese Steel baardtrimmer van BaBylissMEN aan voor je snor. Deze trimmer is speciaal ontworpen om nauwkeurig te trimmen, waardoor je een professioneel ogende snor kunt creëren. Hij wordt geleverd met een precisietrimmer, zodat je makkelijk overal bijkomt en minder kans hebt om een fout te maken bij het trimmen.

Wat deze trimmer echt onderscheidt van de rest, is de veelzijdigheid en de verstelbare kammen. Je kunt gemakkelijk de gewenste trimlengte kiezen door de knop te draaien, wat ideaal is als je verschillende snorstijlen wilt uitproberen.

Bovendien is deze trimmer gebruiksvriendelijk en eenvoudig schoon te maken, wat perfect is voor beginners die net beginnen met het trimmen van hun snor. En doordat het goed in de hand ligt, kun je comfortabel trimmen zonder vermoeid te raken.

BaBylissMEN Japanese Steel Baardtrimmer
Voordelen:
 • Scherpe messen voor een strak resultaat
 • Precisietrimmer; perfect voor de kleinere ruimtes
 • Draadloos: 120 minuten
 • Oplaadtijd: 120 minuten
 • Fraai ontwerp
Nadelen:
 • Niet onder de douche te gebruiken
Bekijk beste prijs
*3 jaar garantie, ook op de messen

Kies een snor stijl

Voordat je begint met trimmen, is het goed om te weten welke look je wilt. Want dat beïnvloedt de lengte en in welke vorm je moet trimmen. De populairste snorstijl is de natuurlijke snor; een simpele tijdloze stijl die bij elke man past. Deze stijl houdt je snor netjes getrimd boven je lip, zonder al te veel gedoe.

Wil je liever iets dat meer gedurfd is? Dan is de opvallende handlebar snor misschien wel wat voor jou. De handlebar snor heeft krullende uiteinden die omhoog gedraaid zijn, waardoor je een wilde avontuurlijke uitstraling krijgt. En als dat too much is – de Chevron snor lijkt heel erg op de handlebar, maar heeft geen krullende uiteinde. Het is een wat kortere en meer conservatieve versie van de Chevron.

Natuurlijk zijn er ook andere snorstijlen. Mocht je benieuwd zijn, zijn er meer dan genoeg voorbeelden te vinden op het internet om inspiratie op te doen.

Stap voor stap je snor trimmen

Zodra je weet hoe je jouw snor eruit wilt zien hebben, kunnen we beginnen met het trimmen. Volg de stappen hieronder beschreven:

 1. Maak je snor schoon

  Voordat je begint met trimmen, was je je gezicht met lauw water. Gebruik eventueel een milde baardshampoo om al het vuil te verwijderen. Het wassen van je snor zal de haren verzachten en het trimmen een stuk gemakkelijker maken.

 2. Kam je snor

  Zorg ervoor dat je snor helemaal droog is voordat je hem gaat kammen. Je snorhaar lijkt langer dan normaal als het nat is, wat betekent dat je misschien meer van je snor trimt dan je zou willen. Kam je snor richting de haargroei.

 3. Trim de lengte

  Trim voorzichtig tot je snor de lengte heeft die je wilt. Begin met een langere opzetkam en ga dan stap voor stap over naar de kortere tot je de ideale lengte hebt. Zorg ervoor dat alle haren gelijk zijn en dezelfde lengte hebben.

 4. Trim de boven je lip

  Kam or borstel je snor naar beneden en trim zonder het gebruik van een opzetkam langs de rand van je bovenlip, waarbij je de natuurlijke ronding van je lip volgt. Begin in het midden en werk dan naar de zijkanten toe aan de mondhoeken. Gebruik eventueel de hoeken van je trimmer zodat je niet per ongeluk te veel van je snor trimt.

 5. Werk de uiteinden bij

  Neem je tijd en trim langzaam die haartjes die niet bij je snor passen totdat je nette, strakke uiteinden hebt. Haartjes die voorbij je wanglijnen komen, zijn meestal te lang.

 6. Controleer en werk bij

  Neem een stap terug en bekijk je snor vanuit verschillende hoeken om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig is getrimd. Gebruik eventueel je schaar om de laatste uitstekende haartjes te knippen voor een perfecte snor.

De snor onderhouden

snor onderhouden na trimmen

Gefeliciteerd, je hebt nu een prachtig getrimde snor! Maar je werk is niet voorbij. En eigenlijk nooit. Tenminste, als je een mooie snor wilt behouden. Want nu is het tijd om je snor te onderhouden. Je moet je snor en bijvoorbeeld de halslijn van je baard ongeveer een keer per week trimmen, afhankelijk van de snelheid van de haargroei. De bakkebaarden groeien meestal iets minder snel.

Je kunt dezelfde stappen volgen als voorheen, maar overdrijf het niet. Je wilt gewoon de huidige stijl behouden. Als je snor de neiging heeft om uit model te raken, gebruik dan een beetje baardwax om het in de gewenste vorm te houden.

Veelgestelde vragen

Moet je de bovenkant van je snor trimmen?

Als je neusharen samenvloeien met je snor, dan is het antwoord ‘ja’. Voor de meeste mannen zal dit echter niet zo zijn. Als je een strak getrimde snor wilt, kan je ervoor kiezen de bovenranden van de snor te trimmen om deze strakker te maken. Wanneer je besluit de bovenkant te knippen of bij te werken, raden we je aan om dit in een hoek van 45 graden te doen en naar je lippen toe te werken.

Relevante artikelen

Baard Kapsel

Wat is het verschil tussen een trimmer en een tondeuse?

Lees artikel

Baard

Een trimmer schoonmaken én onderhouden; zo doe je het

Lees artikel

Baard

Zelf je bakkebaarden trimmen? Zo doe je dat

Lees artikel